Iklan


Mula-mula aku ingat kakak ni nak tutup blog beliau, rupa-rupanya under construction~hehe~yeh! Boleh baca lagi, walaupun agak low-profile, tapi sebenarnya seseorang yang agak terkenal keluarga beliau ni...hehe..tapi tak apalah, yang penting kita jangan buat orang susah hati kan.

Blogger mesti ada sebab sendiri kenapa kadang-kadang yang datang kat blog tu orang yang tidak dikenali. Aku sebenarnya sampai sekarang tak tahu siapa. Aku ingat classmate aku, tapi setahu aku, dia komen dalam Bahasa Melayu. Hadoi, biaq pi la. Kalau classmate, patut ada alamat emel dan nombor telefon, boleh kan tanya kawan-kawan yang lain.

Wah, wah, adakah aku perlu lebih serius dalam bab tulis-tulis ni, aduhai~takkan aku nak cerita pasal perasaan je kat blog, mana tahu, aku cerita yang sedih-sedih boleh buat orang lain bertambah sedih, bila aku dah mula cerita pasal diri sendiri tu maknanya i've no idea at certain point.

Cakap pasal buku lagi, wah, wah, nerd nya aku, takkan dalam hidup ni tu je aku buat.

Cakap pasal resepi? Alamak, simple-simple tahulah, itupun sure kawan-kawan pun tahu buat. Setakat yang biasa-biasalah.

Nak bagi tazkirah? Wah, wah, aku tak mahir bab tu, aku suka sembang-sembang dalam kumpulan, bagi pendapat, share buku-buku apa pernah dibaca dan apa-apalah. Macam dalam kumpulan dengan Fairuz liyana and the gang, Kak Wan and the gang ataupun Farabi and the gang. Mostly dah tidak update blog masing-masing. Huhu~

Aku suka berkawan dengan semua orang. =P. No gaduh-gaduh! Aku nak pi makan ikan masak asam pedas dan kobis goreng. Semalam masak kicap. Simple. Yang penting ada lauk, ada sayur dan nasi. Mujur keluarga aku tak memilih, aku buat biasa-biasa pun habis. Alahai. Ini entri simpanan. Haha~aku baca pun gelak, emo je lebih~

12:07 AM 10/27/2010
Frustrated i am? yup, a lil bit, shud i stay waiting for the answer. the answer. yup the most powerful answer. the answer which may change my world. but, it is the best way? i don't know. May Allah forgive us. isn't that bad, pray to Allah but you feel that you've done so much sin towards Him. past is past. ya, i know that. but it's happen more than once. how cud i face all of this again. i don't know which way to go. thankful to Allah, always remind me, in many ways, cuz Allah never fail. human, yup if human do not conquer themself with the five pillars of Islam and the six pillars of iman, the human will do so many sin. human won't care about the islam. about the iman. shud i follow this bad manner? but, i'm still human being, so i must pay the things back.

ooo Allah please guide me, too many reason you've showed me, but i'm still confused.
my study, my future life, my family, all together in front, i cudn't stand it anymore...
n always being like this, there is a time i forget about The Creator of human kind, there is a time i come to Him, I know, am I not working hard yet.

maybe, past years ago, i had a bad thought to my own father...i thought i've done the best thing i ever had, who knows, so angry as a young woman on that time, without further thinking,
i had a bad thought to the Creator too, please forgive me Ya Allah, so many things come out in my mind, i'm taken the mara exam last week, so many people there, at kolej mara beranang, ramai gler, surprising, my xcoursemate, my xcoursemate pun ada sekali rupa2nya, but i'm too late, so we don't met each other on that day..even kak diya pun ada, tak de jodoh betul.

actually i'm too afraid to talk about this thing again and again..do they understand the way i am...

sooo funny, i hate strangers, but i'm the one who not keep this diary by myself, it's open..anyone will stop by..are we bloggers semuanya pendiam? not really, even the ex prime minister got one..itu pemikiran dangkal if i say so. i'll do this, i'll type this, anyone are welcome here..shud i closed my previous blog? means, my previous entry, haha, i read that al-baqarah ayat 216....yup, i've been told so many times about the ayah..la tahzan..must be a reason behind all of this..The Creator knows best, and always knows, no one on earth will know better.. The Creator is the only one...

Tiada ulasan:

Kenangan kenangan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...