Munasabah

Dah tiga hari umi terbaring kat bilik, hmmm, terjatuh hari Isnin baru ni, aduyai, ikutkan aku dah dekat Karak kot waktu tu masa price watch. Umi dan abi memang macam tu pun, apa-apa hal tak mahu risaukan anak-anak. Hari ni aku ambil cuti, beranikan diri minta dengan bos. Cuak juga sebenarnya, jarang aku suka cuti cuti ni tanpa sebab munasarawak. Kot ya pun, agak-agaklah kan, takkan nak biar umi sendiri sorang sorang kat rumah. Memang hati perut keringlah kan.

Abi balik awal hari ni, semalam dan kelmarin. Biasanya abi ada mesyuarat hari Rabu, hari ni Alhamdulillah cepat pula mesyuarat tamat. Abi bawa balik alat penyokong tu, apa nama entah, nak kata tongkat bukan tongkat, ala yang ada dua dua belah tu, kiri dan kanan, supaya senang umi nak jalan. Masa ada orang kat rumah bolehlah tolong tolong. Nak harapkan adik, adik pun taklah baik mana lagi Nephrotic Syndrome tu. Tadi geng geng umi datang menjenguk. Adalah dalam sepuluh orang kot ziarah umi. Begitulah, terharu, terharu, semangat dan ukhwah.

Kak Teh pun ada call, De pun ada contact, Kak Nisa sekali, terima kasih, terima kasih semua~

Tapi kan sejak dua menjak ni mengapakah aku sering rasa sakit sakit kepala ini. Kerja+keluarga+diri? Pening kepala, pening kepala.

Muhasabah, muhasabah, semoga Allah permudahkan urusanku, keluargaku, guru-guruku dan sahabat-sahabatku. Semoga semua orang yang aku sayang selamat dunia dan akhirat, sama-samalah kita berdoa, solat, solat, solat, baca al-Quran, baca, baca dan amalkan~

Tiada ulasan:

Kenangan kenangan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...