Sampai bila


Assalamualaikum,

Waalaikumussalam, aku jawab sendiri pun tak apa, tiada hal, baik, tajuk aku hari ni sampai bila?

baik, kenapa kita kerja, eh bukan kenapa dan apa tujuan kita bekerja, cuba fikir-fikirkan, semata-mata nak cari duit untuk beli barang? tentulah sepatutnya bukan itu...Niat tu penting, aku tanamkan dalam diri, terutamanya bila aku terkurang motivasi, kita kerja apa apa pun selagi halal cuba niatkan untuk bawa Islam, tonjolkan Islam, bagaimana, banyak caranya...

hmmmm, 17 november baru-baru ni aku ke KL, ambil exam untuk kerja, lagi lagi tentang kerja, kemudian selepas exam jumpa cik Ainunl, memandangkan sudah lama tak jumpa beliau, adalah tujuh tahun, mujur beliau sudi menerima aku seadanya, hahahah, terima kasih banyak banyak sebab layan aku yang tak tau malu menyibuk ni, hehe, sembang sembang, aku rasa kita semakin dewasa ni kita nya isi perbualan juga dewasa, wah, tentulah dewasa kan Ainunl...

esok pagi-pagi cepatnya dah kena meninggalkan beliau, sebenarnya aku rasa aku jadi speechless, masa yang terlalu singkat untuk membincangkan banyak benda, kan, kan, sebenarnya kenapa dengan aku ni ya, adesh, lain kali aku gi lagi boleh? dan aku rasa beliau ada pandangan beliau sendiri dalam bidang yang beliau ceburi sekarang...

hmmm, kemudian, aku janji janji dengan Farha, aku pi PWTC, ada karnival kerjaya, tapi aku tak prepare sekeping pun resume, saja jalan jalan tengok tengok, entahlah, layan, adalah dua jam berkeliaran dalam Dewan Tun Razak tu, apa yang aku buat entah, register register nama then aku ambil brochure, USB aku buat hal lah pula time tu, kena virus, hoho, tak boleh upload resume kat company Sapura tu. tapi aku serius ke nak Oil & Gas ni, perghhhh, aku rasa minat tu berkuranglah, adalah Sime Darby, TNB, TM, Airod, Boustead, tapi aku rasa banyak program SL1M lah. Siapa kata orang menganggur sahaja pergi karnival kerjaya, aku kan dah kerja pun datang tau...

hoho, penting kah minat? pentinglah juga...

tapi...wahhhhhhhhhhh..kenapa ada tapi tapi....huk aloh............

habis karnival kerjaya lepak sembang sakan kat rumah Farha, port biasa aku bila ke KL, dah tiga kali ni gi rumah beliau, hehehe sori Farha.....tapi...aku suka...hehehe

sekian repekan aku untuk hari ni. Ada masa aku sambung lagi.

http://syahidahmahassan.blogspot.com/

2 ulasan:

kamilah berkata...

kerja sampai hembusan terakhir...
em, lama tak dengar cerita..

syahidah berkata...

tulah baru sedar 2 minggu tak update blog, baru-baru sibuk direct berminggu-minggu kerja sabtu ahad kemudian kerana keletihan saya tidak ke mana mana, hanya duduk diam diam di rumah sewa, balik karak pun tidak, hehe

Kenangan kenangan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...